Deugden workshops

Wat zijn deugden?

Deugden zijn zielskwaliteiten die iedereen in zich heeft. Ze zeggen iets over wie jij in wezen bent. Het zijn net edelstenen die verborgen liggen in een prachtige schatkist. De ene deugd ligt al te stralen aan de oppervlakte, de andere ligt nog wat dieper verborgen. Door met deugden te werken creëer je bewustzijn over wie je in wezen bent en ontdek je jezelf en de wereld om je heen. Kijk hieronder eens voor een aantal prachtige deugden: 

Kinder en tiener deugden workshops

Kinder deugden/edelstenen-workshop
Kinderen ontdekken het leven door te spelen en zich te verwonderen. Tijdens de kinderdeugden workshop neem ik de kinderen spelenderwijs mee in de wereld van de deugden. Samen met kabouter Deugdie doen we allerlei leuke deugden oefeningen, yoga, spelletjes, knutsels en nog veel meer. Bij deze deugden-workshop gebruiken wij ook edelstenen. Kinderen maken door deze workshop kennis met de wereld van de deugden en gaan inzien dat ze alles in zich hebben om net zoals kabouter Deugdie te stralen.

Ook heel leuk voor kinderfeestjes en als kennismaking voor de kinder deugden-yogalessen!

Voor praktische informatie over deze workshop, klik hier.

Tiener deugden/edelstenen- workshop 
Tieners en jongeren hebben steeds meer interesse in hun eigen persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, edelstenen en nog veel meer. Ook hebben tieners en jongeren het vaak erg druk en wordt er veel van ze verwacht. Deze workshop is helpend voor jou als tiener om dicht bij jezelf te komen. Vanuit daaruit leer je met behulp van de deugden te gaan kijken wat werkelijk belangrijk is voor jou in het hier en nu. Ook leer je welke deugden kunnen helpen en ondersteunen om bepaalde doelen, die voor jou belangrijk zijn, op een liefdevolle, kalme manier te behalen. Je gaat dus leren wat deugden zijn, welke deugden jij en anderen in zich hebben, welke deugd je kan helpen en welke deugden al stralen. Voorbeelden van deugden zijn zelfvertrouwen, liefde, kracht, hoop en idealisme. De deugden workshops zijn ervaringsgerichte workshops

Tijdens de deugden/edelstenen workshop ga jij een eigen edelstenen-grid of levens-rivier maken, passend bij de deugden-kaart die jij hebt getrokken. Ook doen we nog veel meer deugden oefeningen en leer je wat deugden zijn, wat ze voor je kunnen betekenen en hoe je ze in je leven kan integreren. Na de deugden-workshops kan je bij mij ook altijd terecht voor Deugden-Yoga en Deugden Coaching.

Voor praktische informatie over deze workshop, klik hier.

2-daagse deugden workshop (opvoeding kinderen)

Als ouder ben jij de belangrijkste opvoeder van jouw kind/kinderen, maar toch krijgen wij weinig tot geen training voor deze prachtige maar ook zeer belangrijke rol. Het opvoeden met deugden of te wel het positief opvoeden kan erg helpen bij de opvoeding van jouw kind. Hierdoor halen jij en je kind liefdevol en ontspannen het beste in jezelf naar boven.

Bij deze workshop leer jij welke deugden en bijpassende edelstenen je kan toepassen bij de opvoeding van je kind, kinderen. Het is eigenlijk een cursus positief opvoeden door middel van deugden. Ook geef ik je liefdevolle concrete handvatten mee hoe je dit verder in de opvoeding en het dagelijkse leven kan toepassen en integreren. Eerst leer ik jou – de ouders – op een liefdevolle wijze bewust te worden van je eigen deugden, want als je de deugden in jezelf herkent kan je ze ook in de kinderen herkennen en erkennen. Edelstenen en deugden breng ik samen in deze prachtige workshop. Dit doe ik omdat ik uit eigen ervaring heb ervaren hoe edelstenen je deugden met je kind/kinderen, kinderen op een speelse wijze kan ondersteunen.

Ook leer ik je de 5 strategieën van het deugdenproject en hoe je deze kunt toepassen. Zo leer je bijvoorbeeld deugden-taal te spreken. Hiermee help je jouw kind/kinderen op te groeien tot een krachtig, evenwichtig en liefdevol volwassene.

5 strategieën van het deugden project

 • Spreek deugden-taal
 • Herken leermomenten
 • Stel duidelijke grenzen
 • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
 • Biedt actief aandacht

Bij deze workshop leer je door middel van deugden het beste uit jezelf en je kind/kinderen omhoog te halen!

Voor praktische informatie over deze workshop, klik hier.

2-daagse deugden-workshop (persoonlijke ontwikkeling)

Deugden zijn innerlijke schatten, zielskwaliteiten en positieve eigenschappen die iedereen in zich heeft. Deugden brengen je weer terug naar jezelf en zeggen iets over wie jij in wezen bent. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen levenspad, rivier, maar één ding hebben we allemaal met elkaar gemeen en dat zijn de deugden. Deugden verbinden het ene hart met het andere hart. Door deugden zie je een ander en jezelf in zijn/haar kracht. Je zal merken hoe meer je met deugden werkt hoe minder perfectionistisch je wordt. Je gaat inzien dat jij alles al in je hebt en al heel en compleet bent en dat je maar één ding nodig hebt om te stralen en dat zijn de 5 strategieën van het deugdenproject. De 5 strategieën brengen namelijk deugden tot leven, zodat jij en de mensen om je heen kunnen stralen naar jezelf en anderen en dat je tot een dieper inzicht komt.

Ik verwelkom je van harte bij de 2-daagse deugden-workshop voor de persoonlijke ontwikkeling. Ik leer je graag met duidelijke handvatten hoe jij de 5 strategieën en de deugden in jouw leven kunt integreren en tot leven kunt brengen. Dit allemaal op een ontspannen en liefdevolle wijze naar een dieper inzicht in jezelf. Tijdens deze workshop werken we ook met edelstenen. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat edelstenen erg ondersteunend op iemand zijn deugden-pad kunnen zijn. Deze workshop is voor iedereen die graag op een ontspannen en diepgaande manier aan zijn eigen persoonlijke ontwikkeling wil werken.

Deze workshop versterkt je innerlijke kracht ,omdat je gaat ontdekken welke deugden in je zitten. Hierdoor leer je ook steeds meer van jezelf te houden waardoor je je perfectionisme steeds meer los kan laten en op jezelf kan vertrouwen. Doordat je het gaat herkennen in jezelf ga je het ook herkennen in anderen en de wereld om je heen. Hierdoor creëer je meer vertrouwen in het leven.

Ook leer ik je de 5 strategieën van het deugdenproject en hoe je deze kunt toepassen. Zo leer je bijvoorbeeld deugden-taal te spreken. Hiermee krijg je een dieper inzicht in jezelf en de wereld om je heen.

5 strategieën van het deugden project

 • Spreek deugden-taal
 • Herken leermomenten
 • Stel duidelijke grenzen
 • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
 • Biedt actief aandacht

Bij deze workshop leer je door middel van deugden het beste uit jezelf omhoog te halen!

Voor praktische informatie over deze workshop, klik hier.

 

2-daagse deugden workshop (organisaties die werken met kinderen)

Een organisatie of een team heeft een visie, maar om die visie ook echt levend te houden en vanuit die visie te werken met collega’s en baby’s, kinderen, tieners en jong volwassenen is soms best een kunst. Ook is het een kunst om vanuit die visie te begeleiden in verbinding met je collega’s en ouders. Deugden kunnen hier veel in betekenen en ondersteuning bieden. 

Ik leer jou en je collega’s graag wat deugden voor jezelf, de omgang met je collega’s en voor de groep/kinderen kan betekenen. Deugden zijn namelijk zielskwaliteiten, positieve eigenschappen die iedereen in zich heeft. Ik leer professionals bij deze workshop hoe je de deugden in jezelf, bij collega’s en bij de kinderen tot leven kan brengen, zodat iedereen in zijn/haar kracht komt te staan. Tijdens de deugden-workshop gaan jullie (collega’s) ook deugden kiezen waardoor het team meer in zijn kracht komt te staan en je elkaar kan aanvullen zodat de kinderen vanuit jullie visie en de visie van de deugden ook in hun kracht komen te staan.

Voorbeelden van deugden zijn openheid, zelfvertrouwen, respect, vreugde, hoop, liefde en behulpzaamheid. Zo bestaan er wel meer dan 100 deugden die iedereen in zich heeft, de ene ligt wat dieper opgeborgen en de andere deugd straalt al aan alle kanten. Deze workshop is voor alle organisaties die werken met baby’s, kinderen, tieners of jong volwassenen.

5 strategieën van het deugden project

 • Spreek deugden-taal
 • Herken leermomenten
 • Stel duidelijke grenzen
 • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
 • Biedt Actief aandacht

Wat je leert:

 • Wat deugden zijn.
 • 5 strategieën van het deugden project.
 • Welke deugden in jouw zitten.
 • Wat deugden voor jouw, je team en de kinderen kan betekenen.
 • Deugden in jezelf en andere te herkennen.
 • Deugden-taal spreken.
 • Deugden integreren in het werken met kinderen.

Ik kom met alle liefde langs bij jullie op locatie om de 2-daagse deugden-workshop te geven. Heb je vragen stuur mij gerust een mail!

Voor praktische informatie over deze workshop, klik hier.

Samenwerking Karbonkel

De particuliere deugdenworkshops van Sylvatica worden gegeven bij Karbonkeleen prachtige edelsteenwinkel in Zeist. 

Eigenaresse Wendella en ik werken samen en onze hartenwens is om mens én kind weer te herinneren aan en hun deugden en hun liefdevolle zijn, zodat we met zijn allen – jong en oud – in verbinding kunnen stralen.  

Praktische informatie

Tiener deugden/edelstenen workshop

Data: datum volgt

Duur: 3 uur (13.00 tot 16.00 uur)

Locatie: Edelstenen winkel Karbonkel

Adres: Steynlaan 28, 3701 EG Zeist

Kosten: €35,- Euro per tiener

Kinder deugden workshop

Data: datum volgt

Duur: 3 uur (11.00 tot 12.00 uur) (met aansluitend creatieve activiteit tot 12.30 uur)

Locatie: Edelstenen winkel Karbonkel

Adres: Steynlaan 28, 3701 EG Zeist

Kosten: €14,50 Euro per kind

 

2-daagse deugden workshop (Particulier)

Data: datum volgt 

Duur: 2 dagen (09.00/16.30 uur)

Locatie: Edelstenen winkel Karbonkel

Adres: Steynlaan 28, 3701 EG Zeist

Kosten: €220,- Euro (Inclusief werkbladen, erkend deugden-certificaat, koffie, thee en iets lekkers)

 

2-daagse deugden workshop (Organisaties)

Doelgroep: Organisaties die werken met mensen van 0 tot 24 jaar

Data: Op afspraak

Duur: 2 dagen (09.00/17.00 uur)

Locatie: Op locatie rondom omgeving Zeist, Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein, de bilt, driebergen

Kosten: €220,- Euro p.p. 

Als het team groter dan 4 personen is, krijg je 25 procent organisatie korting op het gehele bedrag. (inclusief reader, erkend deugden-certificaat, koffie, thee en iets lekkers)