Wellness

Welkom

Lief mens, wat fijn dat jij jouw weg naar Sylvatica gevonden hebt. Sylvatica staat voor verbinding, stralen en herinneren wie je in werkelijkheid bent.

De Wellness van Sylvatica noem ik geen behandelingen of healings. Ik geloof in de kracht van eenheid en heelheid, en dat je alles al in je hebt om volledig vanuit jou eigen potentieel in rust en liefde te leven. Neem de tijd om even heerlijk te ontspannen en met alles wat is gelukkig te zijn. 

Geniet in het comfort van je eigen huis van onder andere:

  • Aroma-therapie
  • Edelsteen-therapie
  • Meditaties
  • Yoga
  • Holistische Massage’s
  • Voetreflex
  • Muziek- & Klanktherapie
*Tijdens de sessies worden geen extra kosten berekend voor het gebruik van oliën, edelstenen en overige materialen. 

Voor baby’s en kinderen kunnen aangepaste methodieken en verkorte sessies gegeven worden. Klik hier om meer te lezen over Wellness voor baby’s en kinderen.
 
Hieronder lees je meer informatie over de verschillende methodieken waar ik mee werk tijdens jou Wellness-Sessie.
 

De kracht van...

Yoga

Yoga

 

De kracht van yoga is eenheid en evenwicht te ervaren met al wat is: je lichaam, je emoties, je denken, je energie en je ziel. Dit door gedisciplineerd in kalmte en met geduld oefeningen, mantra’s, mudra’s, mindfulness, yoga houdingen en meer uit te oefenen. Hierdoor kom je ook steeds meer in een hogere frequentie. Net zoals de radio zoek je naar de frequentie die op dat moment bij jou past of waar jij behoefte aan hebt en de frequentie die jij weer uitstraalt trek jij weer aan. Zo ontstaat er overvloed, tevredenheid, dankbaarheid en leef je vanuit liefde, kracht en evenwicht. Dit vreedzaam met al wat is.

 

Mantra’s

 

Mantra is een wetenschappelijk gebruik van geluid om de werking van het bewustzijn te beïnvloeden. Naast de ademhaling is het gebruik van mantra ook het beoefenen van kundalini yoga. Man betekent geest en tra het stemmen van de trilling (net zoals je snaren van een gitaar stemt). Het helpt om de geest en de ziel te focussen. MANTRA’S zijn heel krachtig. Het brengt je terug bij je inner Buddha.

 

Mudra’s

 

Een “mudra” is een handgebaar, net als een “mantra” een geluid is en de “mandala” een beeld of gedachte. Een mudra is een bepaalde positie van je handen die de energiebanen in je vingers met elkaar verbindt. Als de topjes van specifieke vingers elkaar aanraken, komt er energie los. Deze energie heeft direct effect op je fysieke en energetische lichaam. Doordat alles gaat stromen merk je dat je steeds ontspannender en in je eigen flow komt. Dicht en bewust bij jezelf aanwezig in verbinding met al wat is. Ook kan je het overal makkelijk doen.

 

Mindfulness

 

Mindfulness is met aandacht leven in het hier en nu. Het zorgt voor meer kalmte in je hoofd en leven. Meer in het moment zijn betekent ook dat je beter opmerkt wat er speelt en wat nodig is. Zo kun je voorkomen dat stress hoog oploopt en dat je in een negatieve spiraal schiet. Ook helpt het slechte denk- en gedragspatronen doorbreken, zoals pleasen en zelfoordelen. Het effect van de mindfulness training is wetenschappelijk bewezen. Mindfulness is op dit moment de meest onderzochte methode binnen de geesteswetenschap. De lessen zijn een combinatie van oefeningen, meditaties, nabespreking en theorie. De meditaties versterken het brein, ze zorgen voor sneller stressherstel en maken stressbestendiger. De theorie gaat over stress, het brein, energie, acceptatie, loslaten, emoties en gedachten, conditioneringen loslaten en creëeren van dat wat altijd al aanwezig is.

 

 

Meditatie

Iedereen slaapt, de één diep en de ander wat oppervlakkiger. Als we slapen komen we in een diepe slaap en tijdens die diepe slaap ontvangen we prana energie. ‘S ochtends als je opstaat voel je je fitter. Precies dat is die prana energie die je voelt. Bij diepe meditatie ontvang je ook die prana energie doordat de ademhaling rustiger en rustiger, dieper en dieper word, ontspannender en ontspannender. Hierdoor openen de kanalen en ontvang je prana energie die je fitter, helderder, liefdevol, kalm, vreugdige, en evenwichtiger doet voelen.

 

Ook is meditatie helpend om blokkades op te heffen, te gronden, er te zijn, dicht bij jezelf en je ware essentie te komen.

 

Kortom; meditatie is de magie van jou energie.

Aroma-therapie

Aromatherapie is wonderbaarlijk, het is een samenwerking van de woorden “aroma” en “therapie”, en staat voor behandeling of werken met geuren.

 


Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën (geuren) van kruiden, bloemen, bomen, wortels en andere delen van de plant. Ze werken bij lichamelijke en psychische klachten en ondersteunen het lichaam en de psyche op een holistische wijze bij haar zelfgenezende vermogen. Die ook jij mooi mens tot je beschikking hebt.

 

 

Denk maar eens aan de geur van het zwembad. Ik denk dan meteen aan lekkere patatjes. Of als ik denk aan lopen in een bos dan ruik ik de beuken bomen en allerlei andere bomen en planten.

 

Zo brengen de geuren je terug naar fijne herinneringen en je dichter bij jezelf.

 

Elke geur heeft zijn eigen frequentie, werking, bijpassende chakra’s en meer.

 

Reuk is een sterk zintuig. Als daar één cel van wordt geprikkeld dan gaat er gelijk een signaal naar de hersenen. Essentiële oliën kunnen door aromatisch gebruik een positief effect hebben op ons lichaam. Zo werkt aromatherapie!

 

Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën door de longblaasjes opgenomen worden in het bloed. Via de bloedsomloop worden de oliën verspreid door het hele lichaam.

 

De ongelofelijke levenskracht in de oliën kan zo binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten in de bloedbaan terecht komen en binnen 20 minuten elke cel van het lichaam bereiken

Edelsteen Leggingen

Elke steen is anders en een pracht. Zo heeft iedere steen ook een eigen trilling of te wel frequentie. Die frequentie is niet tastbaar maar wel voelbaar.

 

Deze trilling ervaart de ene als warmte de ander voelt het direct, sommige zien het, ruiken het of proeven het, voelen het intuïtief. Sommige denken dat ze niets voelen maar hebben alles tot hun beschikking om het bewust te gaan ervaren.

 

Tijdens een edelstenen legging/ therapie stem ik mij verfijnd af op jou allebei ontspannen in contact bij onszelf. Hiervoor doen we van tevoren een meditatie of yoga oefening. Vanuit daar voel ik aan welke edelstenen bij jou frequentie passend zijn of welke stenen jou deugden= ziels-kwaliteiten gaan laten stralen. Terwijl jij je (kleren gewoon aan hebt) leg ik edelstenen op en of om je lichaam. Hierdoor ontstaat er een een krachtig en liefdevol healings energie veld in en om jou heen.

 

De ene voelt het direct en de ander voelt het achteraf of werkt het onbewust door. Een edelstenen sessie werkt namelijk nog een tijd na de wellness sessie door.

 

Ook krijg ik soms tijdens de edelstenen legging boodschappen door die ik achteraf en soms tussendoor na toestemming van jou met je deel. Alle boodschappen die bij mij binnenkomen komen niet voor niks door. Dit houdt in dat alles wat ik door krijg ook bij jou aan het licht mag komen.

 

Tijdens de edelstenen legging pas ik zo nu en dan ook klank en reconnective healing toe. Dit uiteraard bij toestemming.

 

Edelstenen wat zijn ze toch mooi, voelbaar, tastbaar en liefdevol. Dit zolang ze verzorgd worden vanuit liefde en eenheid. Hierdoor blijven de kristallen zuiver. Na elke sessie reinig ik mijn kristallen zuiver en vanuit liefde.

 

Zo nu en dan pas ik ook mandala’s toe en healing op afstand is ook mogelijk.

Reconnective Healing

Reconnective Healing is geen behandeling of therapie. Het is veel meer. Het is een levensveranderende ervaring die het hele individu kan helen door middel van frequenties. Het brengt balans en heelheid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

In essentie ontstaat ware heling doordat er een blokkade wordt verwijderd die ons afgescheiden houdt van de perfectie van het universum en onze goddelijke verbinding met die essentie. Het is een alomvattende, brede bandwijdte van energie, licht en informatie. De frequenties bieden ons de mogelijkheid meer in balans te komen op een hoger niveau met het universum en in een diepere verbinding met onszelf. Deze frequenties werken op kwantum niveau om communicatie tot stand te brengen met ons DNA, onze cellen, ons lichaam, onze geest en ziel.

 

Door deze verbinding ervaren we vaak ook fysieke genezingen, maar Reconnective Healing is veel meer dan fysiek genezen; het gaat over het in balans komen met het universum en met onszelf.

Muziek- & Klanktherapie

Ons lichaam bestaat 65 procent uit water. In ons lichaam hebben we allerlei nadi’s ( wel 72.000) en waterkristallen. Woorden zijn voelbaar, ook klank. Deze woorden en klanken hebben invloed op onze fysieke, mentale, emotionele, spirituele en energetische welzijn. Elke trilling van een klank heeft weer een eigen toon en die toon heeft ook weer een verbinding met een of meerder chakra’s. Door klank therapie. Stem je jezelf weer af of de trillingen, frequenties waar jij heling mag ontvangen, of gewoon in mag zijn. Het brengt je in balans en dichtbij je ware zijn.

Emotional Freedom Techniques

E.F.T. staat voor ‘Emotional Freedom Techniques’ en helpt emoties die zich vast hebben gezet in je lichaam te laten stromen. Op deze manier kan het lichaam weer ontspannen en kan de emotie weer stromen.

Holistische Massage's & Voetreflex

Holistische massage

 

Een holistische massage kan je helpen lekkerder in je vel te zitten. Een lichaamsmassage draait niet alleen om het wegnemen van pijn of spanningen die je op een bepaalde plek in je lichaam ervaart. Het benadert de mens in z’n geheel, zoals de Griekse term holos aangeeft.

 

Een holistische massage stimuleert het zelf helend vermogen van de mens en ziel. Lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je zelfvertrouwen neemt toe. Hierdoor voel je je meer en meer ontspannen, omdat je in verbinding bent met jezelf en jezelf liefdevol leert begrenzen door het ervaren van je lichamelijke begrenzing. Hierdoor ga je steeds beter voor jezelf zorgen, omdat je bewust wordt van je eigen lichamelijke grenzen en behoeftes. Je voelt je vrijer en leeft vanuit jouw hart en deugden.

 

Volgens de holistische insteek ben je fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel een eenheid. Als je goed in je vel zit, ben je in balans en ervaar je gezondheid op lichamelijke, geestelijke en alle niveaus. Maar als je veel spanning ervaart, kan zich dat uiten in buikpijn, geen zin in eten hebben, je neerslachtig voelen, hoofdpijn hebben, enzovoort. De oorzaak van de klacht zit vaak op een andere plek dan waar het zich manifesteert en het zich uit.

 

Met een holistische massage herstel je het evenwicht in het lichaam. Je ervaart meer rust en bent meer ontspannen doordat je fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel in balans bent. Je leert contact te maken met je lichaam en je innerlijke ik en je wordt je bewuster van spanningen en mentale of fysieke klachten. Na verloop van tijd zul je je een stuk energieker voelen. Een holistische massage helpt je om te ontspannen, je hoofd rust te gunnen en daarmee oude en beperkende gedachtes, overtuigingen en conditioneringen los te laten. Je geeft je over aan de handen die je lichaam aanraken. Liefdevolle aanrakingen door mensen die je na staan, zorgen ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt. Dit hormoon geeft je een geborgen en veilig gevoel en ook een gevoel van levensvreugde en dankbaarheid.

 

Een holistische massage heeft dat positieve effect ook, doordat dat hormoon dan ook vrij komt. Kortom een holistische massage is een warm bad voor lichaam, geest en ziel en nog veel meer.

 

Voetreflex

 

Een voetreflexmassage heeft een liefdevolle en diepe ontspannende werking op je hele lichaam en welzijn. Het helpt je bewust te worden van je lichaam en je patronen. Het werk heel ontspannend, doordat je aandacht en energie vanuit je hoofd naar je voeten wordt gebracht. Hoe meer je je lichaam weer kunt ervaren, hoe meer rust en balans je in jezelf zult vinden.

 

Je voeten gebruik je elke dag. Ze dragen je, je hele leven lang, vanaf je allereerste stappen. Wat veel mensen echter niet weten is dat je voeten een spiegel zijn van je hele lichaam. Verschillende delen en organen van je lichaam zijn terug te vinden op je voeten. Iedere voet is authentiek en heeft zijn eigen unieke verhaal. Zoveel mensen, zoveel voeten… , zoveel wonderen

 

Voetreflexmassage is een eeuwenoude massagevorm uit het Verre Oosten en gaat ervan uit dat je lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Dit is een holistische visie waarbij je als mens in zijn geheel bekeken wordt, zowel lichamelijk, psychisch als emotioneel. Onder je voeten zitten

 

Ik werk ook op een holistische wijze met reflexpunten, die via je energiebanen verbonden zijn met je organen, klieren, zenuwen, spieren, gewrichten en overige delen in je lichaam. Deze energiebanen worden ook wel meridianen genoemd. Hierdoor loopt je levensenergie. Door het masseren van de reflexpunten op je voet wordt de energetische doorstroming in je hele lichaam bevorderd en wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam in gang gezet. Blokkades in je lichaam worden door een voetreflexmassage verminderd of opgeheven.

 

In onze maatschappij wordt veel van ons verwacht. We ‘moeten’ steeds meer van onszelf en van anderen. We hebben ook steeds meer prikkels te verwerken door onder andere internet en de tv. Kinderen hebben vriendjes, gaan naar school, bso, hobby, sport en nog veel meer.

 

We ervaren daardoor vaak veel drukte en beweging in ons hoofd, waarbij we ons niet altijd bewust meer zijn van ons lichaam en de signalen die ons lichaam ons geeft. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus als je enorm de klacht probeert te verhelpen leg je aandacht op de klacht en groeit de klacht. Als je aandacht legt bij de voeten zonder verwachting en ontspand vanuit vertrouwen en overgave ontstaat er heling.

Etherische Oliën van doTerra

Tijdens verschillende wellness sessies waaronder de aromatoach behandeling pas ik de oliën van doTerra toe. Deze oliën zijn volledig puur en natuurlijk.

Soms voel of ervaar ik tijdens een sessie dat het goed is om zelf één of meerdere oliën voor een langere tijd te blijven toepassen. Het is dan mogelijk om bij mij de etherische oliën te bestellen. Vaak heb ik hier ook leuke kortingen en aanbiedingen voor.

Ontvang en geniet van een ontspannende sessie op een aardse wijze. 

 Aan huis  |  € 70,-  |  45 Min. 
2 Methodieken 

Een doelgerichte sessie gebaseerd op jou behoeftes, op aarts- én zielsniveau.

 Aan huis  |  € 85,-  |  60 Min. 
3 Methodieken 

Keer terug naar je ware essentie en ervaar diepgaande heling en een diep gevoel van ontspanning.

 Aan huis  |  € 150,-  |  120 Min. 
4 Methodieken 

Jij hebt behoefte aan ontspanning en doelgerichtheid. Jij weet wat je graag wilt ontvangen en wat je behoeftes zijn en kiest zelf de methodieken uit die we gaan gebruiken.

Jij hebt behoefte aan ontspanning en helderheid. Jij leeft in het hier-en-nu of hebt daar behoefte aan. Ik voel in het moment met je mee welke methodieken we kunnen gebruiken.