Deugd: Matigheid

Matigheid is een zijde draad met rozenkwarts door alle deugden heen, en de poort naar geluk.

Yasmijn van Achterberg

We leven in een hectische tijd, waarin er veel van ons en onze kinderen wordt verwacht. Door deze druk en hectiek zijn we vaak geneigd te overleven in plaats van te leven. In het hier-en-nu is het fundamenteel om de deugd matigheid in te zetten en een stapje naar achteren te doen. Hierdoor komen we in balans met onze ware essentie. Je kan dat ervaren door gewoon te zijn en jezelf als geheel te accepteren en te bewonderen. Meditatie en yoga kan hierbij helpen.

We denken vaak dat er zoveel van ons wordt verwacht, we willen namelijk vaak alles het beste doen en meer. Juist dan is het mooi om stil te staan bij de deugd matigheid en deze deugd, die in jou zit, te laten stralen. Kijk maar eens naar wat er al wel is en schrijf elke dag twee of meer dingen op waar jij dankbaar voor bent. Juist van de kleine dingen in het leven zoals een bloem die open bloeit, een vlinder die de vleugels spreidt en de lach van een kind ervaren wij dankbaarheid, verwondering, vreugde, verbondenheid en liefde. Kortom; Geluk.

Alle deugden heb je in je zitten, ook matigheid. Matigheid vind je in jezelf. In de kern van matigheid zit zelfzorg en zelfliefde. Het is fundamenteel dat je met liefde voor jezelf handelt. Deze liefde in jezelf kun je ervaren door ook af en toe nee te zeggen en te doen waar jij gelukkig van wordt en ontspant. Voor mij is dat waneer ik yoga doen, ga wandellen en vanuit liefde naar mijzelf en anderen mijn grenzen aangeef.

Als je de deugd Matigheid in jezelf erkent opent dit de poort van verwondering naar jezelf en het leven.

Ik wens je alle matigheid en geluk toe.

Reflectievragen:

  • Hoe houd ik mijn leven in balans?
  • Waar geniet ik van

Zou jij of je kind extra begeleiding willen in hoe je deze of anderen deugden kan laten stralen en meer?Neem dan gerust contact met mij op of schijf je in voor de 2 daagse deugden workshop. Losse coaching sessie of deugden-yoga zijn ook mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *