hoe maak je de deugden je eigen leefstijl / Gastblog van Linda

Even voorstellen:

Graag stel ik jullie voor aan een hele lieve moeder. Die de deugden zich helemaal eigen heeft gemaakt en hebt verwoven in haar dagelijkse leven. Deze lieve, enthousiaste en krachtige mama stelt zichzelf nog verder voor. Zij heeft voor jullie een prachtige blog geschreven over hoe zij de deugden zich eigen heeft gemaakt.

Ik ben Linda, 41 jaar oud, getrouwd, twee levenslustige zoons en ben leerkracht in het basisonderwijs.

vruchten rijpen door de zon en de mensen door de liefde

Julius Langbehn

Hoe ik de deugden in mijn dagelijkse leven integreer

Momenteel volg ik de deugdenworkshop bij Yasmijn. De deugdenworkshop heeft eraan bijgedragen dat ik anders ben gaan denken en beter bij mijn gevoel kan komen. Deug ik wel of niet, doe ik het wel of niet goed? Deze vragen heb ik allemaal over boord weten te gooien. Er is geen goed of fout. Het gaat erom dat je in contact komt met je hart en vanuit daar de deugden injezelf en in anderen herkent. Door hiervoor open te staan en mijn aandacht hierop te richten is mijn miniset veranderd en focus ik meer op het positieve in mijzelf en de ander. Ik leerde om mijn beredeneringen vanuit het hoofd los te laten en dieper te kijken naar mijn schatkist met al mijn mooie deugden. Door de deugdenbril te leren kennen en op te zetten heb ik geleerd positiever naar mijzelf en de ander te kijken en te communiceren. Er achter komen dat iedereen alle deugden in zich heeft zitten is een hoopvol en geruststellende gedachte. Het herkennen, erkennen en benoemen van deu geen Door de dag geeft heel veel kleur aan mijn dag. Ik voel mij luchtiger en ervaar meer vreugde. Ik leef minder vanuit mijn hoofd en meer vanuit mijn hart. Wat je zend krijg je terug! Door mijn positieve miniset communiceer ik vriendelijker naar mijn zoontje en hierdoor zie ik bij hem meer bereidheid om naar mij te luisteren. Hij houdt zich ook meer aan de afspraken. Ook merk ik verschil met het contact tussen mij en mijn man. Door met kalmte en aandacht naar elkaar te communiceren voorkom je misverstanden en zie je beter de deugden in elkaars handelen naar de kinderen toe. Door meer begrip en compassie voor elkaar te hebben kom je in een positievere flow. Door de deugdenbevestigingen ontstaat er bij ieder meer zelfvertrouwen en ontstaat er ruimte om tot groei te komen.

Deugdenaltaar met de inspirerende deugdenkaarten.

inspirerende deugdenkaarten

door de deugden beter te gaan leren begrijpen bestaan er inspirerende deugdenkaarten die een weergave geven over wat een deugd inhoudt en welke gedragingen daarbij passen. Hierdoor krijg je een ruimer beeld van wat de deugd concreet inhoudt. Hiermee kan je zelf een keuze maken waar je in het dagelijkse leven aan wil werken en waar de deugd jou mee zou kunnen helpen. Maar hoe pas je dit nou toe in de praktijk?

Hoe pas ik de deugden toe in de praktijk?

Iedereen heeft daar zijn eigen manier voor en doet dat op zin of haar unieke wijze. Het heeft mij(Linda) geholpen om een eigen altaar te maken en de deugd van de week op een standaard in mijn slaapkamer te etaleren. Ik haal de kernzin waar ik verder in wil ontwikkelen uit de deugdenkaart. Daarna koppel ik het aan een concrete gedraging zoals: Ik praat vriendelijk. Hier ga ik een week lang mee aan de slag. Aan het einde van de dag sluit ik af met een positieve affirmatiematie/tekstje en sluit ik de dag af met een reflectiemomentje. Dan kijk ik of ik de deugd zichtbaar heb weten te stralen vandaag. Door de deugd te kopellen aan zichtbaar gedrag worden de deugden voor mij steeds meer een gewoonte. Door dagelijks met de deugden bezig te zijn heb ik de deugdentaal mijzelf steeds meer eigen gemaakt. Learning by doing. Het steeds meer spreken van de deugden zorgt dat ik steeds vaardiger wordt. Ik leef steeds meer vanuit een positieve mindset. Dit ambiër ik al jaren maar sinds de deugdenworkshop kan ik het ook echt handen en voeten geven.

Dankbaar

Dankjewel lieve Linda voor je openheid, vrijgevigheid en jou lieve kracht. Ik weet zeker dat je nog vele gaat inspireren. Lieve ouders inspireren bij Sylvatica mag je altijd.Wauw wat een kracht en compassie. Ik voel me verwonderd(:

Wil jij ook leven vanuit jou volledig potentieel? Je bent van harte welkom bij Sylvatica waar de kleinste beukenootjes uitgroeien tot geweldige, liefdevolle grote beukenbomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *