De verzorging van je edelstenen

Het is fijn om je edelstenen met liefde te verzorgen. Hier worden jij en je edelstenen heel blij van. Maar eerst: wat is een edelsteen? En wat doet een edelsteen?

Wat is een edelsteen?

Een edelsteen is een schat uit de aarde. Om een edelsteen een edelsteen te kunnen noemen wordt er gekeken naar de schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid ervan. De ene edelsteen is zeldzamer dan de ander, de ene edelsteen groeit anders dan de ander, er bestaan ook heel veel verschillende soorten edelstenen. Kortom; elke steen is uniek, net zoals jij. Wij mensen bestaan uit 55/60 procent uit water. Water trilt wanneer er een frequentie bijkomt. Deze trilling heeft invloed op ons welzijn. Mensen, dieren en planten hebben ook een trilling. Alles wat tot groei en bloei kan komen heeft een eigen unieke frequentie. Deze frequentie kan door middel van groei, zelfzorg en bewustzijn helderder worden. Ook de frequentie van een edelsteen heeft invloed op ons welzijn.

Het reinigen van je edelstenen

Edelstenen kan je zien als sponsjes; Ze nemen vuil(negatieve energie) op. Edelstenen stralen positieve energie uit, maar als je de spons (edelsteen) niet verzorgt raakt het vol en staat het niet meer in zijn heldere/schone kracht. Als de steen niet zuiver is heeft dat dus ook weer invloed op de werking en dus ook jouw welzijn. Hierdoor is het verzorgen van je edelstenen voor jou en je stenen erg belangrijk.

Je edelstenen kan je op verschillende manieren reinigen:

  • Afspoelen met lauw, koud stromend water.
  • Op een hematiet steen leggen.
  • Tussen kleine hematiet steentjes leggen
  • Op/bij een selenieten steen leggen.
  • Door middel van meditatie

Let op! Niet alle stenen kunnen tegen water. Borniet, chalcedoon, calciet, celestien, fluoriet, hematiet, lapis lazuli, magnetiet, pyriet en seleniet zijn een aantal bekende stenen die niet tegen water kunnen. Deze stenen zijn namelijk poreus of ijzerhoudend en beschadigen daardoor door het water. Stenen als seleniet kunnen zelfs helemaal oplossen wanneer zij in contact met water komen en afbrokkelen wanneer ze in een vochtige ruimte als een badkamer of keuken worden gezet. Als je een steen hebt die niet tegen water kan is het dus belangrijk dat deze op een andere manier dan afspoelen gereinigd wordt.

Zoals je leest kan je op verschillende manieren je stenen reinigen. bij alle manieren is het belangrijk dat je het met liefde en zorg doet en op je eigen gevoel. Zoals jij de frequentie van je stenen voelt, voelt de steen ook die van jou. Bij mijn edelstenen & deugden workshop leer je hoe je door middel van meditatie je stenen kan ontladen, opladen en meer! Het is fijn om je edelstenen regelmatig te ontladen. Zelf doe ik dit na dat ik ze gebruikt heb. Al mijn stenen reinig ik 1 keer in de week . Volg hierbij ook je eigen gevoel.

Het opladen van je edelstenen

Zoals een plant zich kan opladen door het licht van de zon, kan je jouw edelstenen ook opladen. dit kan je ook doen op verschillende wijzes.

  • Neerleggen in het zon- of maanlicht
  • Neerleggen bij/op seleniet of bergkristal
  • Door de aarde: leg je steen op de aarde, hierdoor komt de steen tot rust en vult het zich weer met fijne energie.
  • Door middel van meditatie.

Let op! sommige stenen kunnen niet tegen zonlicht. Deze stenen kunnen dan dof van kleur worden. Amethist, aquamarijn, aventurijn, beryl ,celestien, fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts en toermalijn kunnen niet goed tegen langdurige blootstelling van de UV-straling van de zon. Het is dus belangrijk dat deze stenen op een andere manier opgeladen worden. Deze stenen kunnen bijvoorbeeld wel goed opgeladen worden in maanlicht.

Kortom; het verzorgen van je edelstenen hoeft niet moeilijk te zijn. Maar het zorgt er wel voor dat jij en je edelstenen volledig in hun kracht staan. Ik wens jou veel plezier met je edelstenen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *