Kindercoaching

Kindercoaching bij sylvatica

Ik ben zelf een hoog gevoelig persoon en heb als kind veel meegemaakt. Als er klanten bij mij komen kan ik mij hierdoor ook goed in de klanten verplaatsen en mij inleven vanuit liefde. Dit omdat ik in dezelfde of soortgelijke schoenen heb gestaan. Ik kijk met een open, warme en bewuste blik naar elke situatie.

Ik werk op een holistische wijze en zie het kind als geheel. Ik werk vanuit hoofd, hart en handen en ben erg goed in het helder voelen wat in het hier-en-nu de hulpvraag is, en wat in het hier-en-nu – vanuit de kern – om aandacht vraagt.  

Alles wat je aandacht geeft groeit. Als je bijvoorbeeld het agressieve gedrag aandacht geeft, groeit dat. Als je de emotie vanuit liefde aandacht geeft, groeit je zelfliefde. 

Ik coach en onderzoek op een liefdevolle en speelse wijze in verbinding met kind, ouder en gezin. We geven aandacht aan wat tot bloei wil komen. Je ziet eigenlijk altijd dat ouder en kind verrast zijn van wat er nog meer is gebloeid. Als je vanuit de kern (het zaadje) het aandacht geeft, groeit er veel meer moois uit dan alleen de prachtige wortels. Hierdoor zie je niet alleen de wortels en een klein takje, maar ook de bloem en de blaadjes groeien. Je ziet het kind meer stralen op allerlei vlakken. Zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en op ziels-niveau. 

Tijdens de kindercoaching begeleid ik zowel ouder, kind, gezin om samen te bloeien in verbinding en samen te stralen. 

Ouder en kind zijn niet het probleem, het probleem is het probleem. Het probleem zelf vraagt niet om aandacht maar de bron waaruit het probleem ontstaan is vraagt om aandacht. 

“Alles wat je aandacht geeft groeit”  

Benieuwd, interesse, vragen?

Heeft u vragen en/of bent u benieuwd wat ik voor u en uw kind/kinderen kan betekenen? Schijf u dan in voor een gratis kennismakingsgesprek of een intake gesprek. 

Wat is kindercoaching?

Bij Sylvatica bied ik hulp aan baby’s, kinderen, tieners en hun ouders wanneer er hulp nodig is bij bijvoorbeeld de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind en nog veel meer. Kindercoaching is een ervaringsgerichte, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp die heel veel kan betekenen als een kind moeite heeft met bepaalde emoties, in een moeilijke periode zit, hoogsensitief is of fysieke, emotionele, mentale, energetische of spirituele klachten heeft.

Met kindercoaching kunnen jou zielskwaliteiten gaan stralen. Het kan helpen te gronden, leren omgaan met gevoelens en het bevordert de sociale ontwikkeling. Ik werk altijd positief en oplossingsgericht. Als het nodig is kijk ik dieper naar de kern van het probleem om vervolgens samen aan een oplossing te werken. Ik kijk niet naar de beperkingen maar juist naar de mogelijkheden en de kwaliteiten van het kind. 

Alle hulpvragen zijn welkom. Bijvoorbeeld bij uitdagingen thuis, op school, bij het kind zelf, bij hoogsensitiviteit, ontwikkelingsvraagstukken, uitdagingen voor de ouders en nog veel meer. 

Wanneer kies je voor kindercoaching?

Bij Sylvatica kan je altijd terecht voor vragen over de opvoeding of over het gedrag of de ontwikkeling van het kind. Maar ook als jij en je kind meer willen weten over hoogsensitiviteit en er mee willen leren omgaan. 

Ook kan kindercoaching goed helpen als het kind in een moeilijke situatie zit. Bijvoorbeeld door een scheiding of het verlies van iemand die dichtbij hem of haar stond. Hieronder lees je nog meer positieve werkingen van kindercoaching:

 • Ondersteunend bij de opvoeding
 • Ondersteunend bij hooggevoeligheid
 • Ondersteunend bij autisme en ADHD
 • Ondersteunend bij leerproblemen
 • Helpend bij gedragsproblemen
 • Helpend bij faalangst
 • Bevordert concentratie
 • Bevordert algemene ontwikkeling
 • Vergroot zelfvertrouwen
 • Vergroot je positief zelfbeeld
 • Vergroot inzicht voor ouder en kind
 • Verbeterd nachtrust
 • Leert luisteren naar je eigen lichaam
 • Vermindert lichamelijke klachten bij baby’s en peuters

Wat gaan we doen?

Tijdens de kindercoaching sessies gaan we samen allemaal nieuwe dingen over ons zelf en de wereld om ons heen ontdekken, beleven we veel plezier en bloeien we op vanuit het zaadje dat alle voedingstoffen (deugden) in zich heeft om tot bloei en groei te komen. 

Ik werk met kind en ouder, vanuit hun belevingswereld. Dat wil zeggen dat ik ga kijken hoe kind en ouder de wereld om zich heen beleven. vanuit daar kan ik kijken welke methodieken en hulp het beste bij hen past. Hierin neem ik ook de hulpvraag vanuit zowel ouder als kind mee. Kinderen weten namelijk vaak al heel goed waar ze naar verlangen en wat goed voor ze is. 

Elk kind is anders en uniek, daarom bied ik vele methodieken aan. Klik hier voor een uitleg van mijn verschillende methodieken!

Hoe verloopt het traject?

Bij Sylvatica kijk ik naar wat het kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen. Ik stem mijn werkwijze af op het kind en de hulpvraag.

Ik bied een kosteloos telefonisch kennismakingsgesprek aan waarbij wij samen de hulpvraag gaan verhelderen. Daarna maak ik een behandelplan die tijdens een intake gesprek samen besproken en overlegt wordt. 

Vaak duurt het volledige traject tussen de 6 en de 10 sessies. Na 3 sessies nodig ik jullie graag uit voor een tussentijds gesprek om te bespreken hoe het met het kind gaat en geef ik informatie mee waarmee je thuis het kind zelf ook kan ondersteunen.

Na alle afgesproken sessies volgt een evaluatie gesprek om te kijken naar alle dingen die het kind geleerd heeft en hoe de ouders het kind hierin blijvend kunnen ondersteunen!

De methodieken

Yoga

Yoga is super leuk en brengt kind en ouder ook heel veel! Tijdens mijn één op één lessen én tijdens de ouder en kind yoga gaan wij samen kijken wat de wensen en behoeften van kind en ouder zijn. Ook kijken we welke deugden, oefeningen, yogahoudingen en massages jullie laten stralen!

 

Wil je meer weten over kinderyoga? Kijk dan eens op de pagina Kinderyoga

Deugden

Deugden zijn zielskwaliteiten die iedereen in zich heeft. Ze zeggen iets over wie jij in wezen bent. Het zijn net edelstenen die verborgen liggen in een prachtige schatkist. De ene deugd ligt al te stralen aan het oppervlakte en de andere deugd ligt nog wat dieper verborgen. Door met deugden te werken creëer je bewustzijn over wie je in wezen bent en ontdek je jezelf en de wereld om je heen. Voorbeelden van deugden zijn: liefde, vertrouwen, kalmte en vreugde.

Door in de taal van de deugden te spreken en de kinderen en ouders op speelse wijze de prachtige deugden in hun zelf te laten ervaren, kunnen zij vanuit hun zielskwaliteiten stralen! 

Meer weten over deugden? Klik dan hier!

Edelsteen- Aroma- en Voetreflex Therapie

Edelsteen Therapie

Elke edelsteen heeft een eigen unieke uitstraling, vibratie en werking. Vaak wordt gedacht dat een steen dode materie is, maar stenen groeien in de loop van duizenden eeuwen uit van een klein steentje tot grote en prachtige kristallen. Tijdens de kindercoaching maak ik gebruik van deze prachtige unieke vibraties, uitstralingen en werkingen van edelstenen op een creatieve en speelse manier.

Ook gebruik ik edelstenen veel bij energetisch werk met bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen. Edelstenen bieden ondersteuning en heling en brengen je naar jou innerlijke zijn.

 

Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde gebaseerd op het gebruik van de etherische olie van kruiden, bloemen, en andere plant-delen. Geuren kunnen zeer krachtig en positief werken op zowel fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau.

Aromatherapie staat bekend om zijn subtiele vermogen en daarom sluit het heel mooi aan bij gevoelige kinderen en ouders. Het kan helpen bij van alles, zoals onrustig slapen, boosheid, stress, spijsverteringsklachten en nog veel meer.

Ook is de combinatie van aromatherapie met de andere subtiele vormen van therapie, zoals edelsteentherapie, een prachtige combinatie. Ook werk ik tijdens de aromatherapie met massage. Ik gebruik uitsluitend biologische en 100% natuurlijke oliën

 

Voetreflex Therapie

Voor een gezonde ontwikkeling is lichamelijk contact onmisbaar. Een liefdevol bewust contact is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn en  zelfbewustzijn. De voeten staan in verbinding met het lichaam. Tijdens de voetreflex therapie breng ik de balans weer terug in het lichaam en stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van het kind. Dit kan het kind ervaren als rust en kalmte, maar soms voelt het kind ook dingen in zijn of haar lichaam. Tijdens de voetreflex therapie behandel ik de reflexzones die overeenkomen met delen in het lichaam. Dit alles aangesloten op de belevingswereld van het kind. Aanraking, verbinding en warmte zijn een paar van de meest belangrijke basisbehoeftes van het kind. Dit zie je later terug in hoe het kind, opgroeiend tot volwassene, verbinding maakt met zichzelf en de wereld om zich heen.

Natuur Coaching

De natuur in en je verbinden met al het moois in je en om je heen, dat is waar Sylvatica voor staat. Ontdekken, beleven, ervaren, ruiken, voelen en nog veel meer.

Ik coach de kinderen en ouders zoveel mogelijk in de natuur. Zo maak ik samen met het kind een natuurplekje of stilleven, maken we wandelingen en ontdekken we de wereld in en om ons heen.

Familie Opstellingen

Ik werk met familie opstellingen wanneer ik of de ouder merkt dat de hulpvraag te maken heeft met een groter geheel, zoals bijvoorbeeld een familiesysteem.

Familie opstellingen gebruik ik om het geheel van de situatie helder te krijgen. vervolgens kijk ik hoe het kind en anderen in zijn of haar systeem deze situatie ervaren. Ook kijk ik naar iedereen elkaar kan versterken en verbinden, zodat iedereen in het systeem – met het kind centraal – kan stralen.

Chakra- en Energie Healing

Door middel van energie-healing kan ik de kinderen energetisch reinigen. Dit klinkt misschien als iets heel heftigs, maar tijdens zo’n reiniging gaan we met behulp van bijvoorbeeld aromatherapie en grondingsoefeningen leren gronden. Ook worden de chakra’s in balans gebracht.

 

Dit leer ik het kind – aangepast op de leeftijd – zelf te doen op een fantasierijke en aardse manier. Hier gebruik ik ook edelstenen, en etherische oliën voor. Ik werk uitsluitend met biologische en 100% natuurlijke oliën

Helende Verhalen

Kinderen maken soms intense dingen mee. De ene keer is dit positief en de andere keer negatief. Sommige negatieve ervaring kunnen voor een kind zelfs traumatisch worden zonder dat dit opgemerkt wordt. Soms zijn ervaringen uit vorige levens ook nog niet geheeld.

 

Helende verhalen zijn verhalen om het kind – afgestemd op zijn of haar eigen belevingswereld –  te helen. Ik schrijf de verhalen zelf. Deze worden afgestemd op het kind, die de verhalen mee kan nemen zodat deze altijd weer opnieuw gelezen of voorgelezen kunnen worden.

Visualisatie

Je onderbewustzijn werkt via beelden, het meest herkenbare daarbij zijn bijvoorbeeld dromen. Visualisatie gebruik ik tijdens de kindercoaching sessies om een bekrachtigend beeld neer te zetten. Dit is vaak een beeld waar je naar verlangt of behoefte aan hebt. Door dit te visualiseren wordt het veel makkelijker om te realiseren. 

 

Door te visualiseren schep je positieve energie, waarin je gelooft dat je dat gaat bereiken waar je naar verlangt. Je hebt het jezelf namelijk al eens eerder zien doen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld de deugden zelfvertrouwen, vertrouwen en kracht vanuit rust bij jezelf laten stralen.

Innerlijk-Kind Werk

Bij wat oudere kinderen en ouders werk ik ook met het innerlijk kind. Iedereen heeft een innerlijk kind in zich zitten. Soms maak je dingen mee in het leven die je pijn doen, of zijn er bepaalde lichamelijke, emotionele, mentale, energetische of spirituele klachten die je in de loop van je leven hebt gekregen.

 

Ik leer zowel ouder als kind hoe je je innerlijk kind liefde en aandacht kan geven, zodat je kan helen en vanuit je innerlijk kind volledig kan genieten van het leven en al het moois in jezelf en de wereld om je heen.

E.F.T (Emotional Freedom Techniques)

E.F.T. staat voor ‘Emotional Freedom Techniques’ en helpt emoties die zich vast hebben gezet in je lichaam te laten stromen. Op deze manier kan het lichaam weer ontspannen en kan de emotie weer stromen.

 

Dit helpt het kind – op een laagdrempelige manier – om zijn of haar emoties die eerst vast zaten te ervaren en los te laten. Dit kan gedaan worden door middel van het ‘tappen’ van meridiaanpunten op een speelse en vriendelijke manier.

N.L.P. (Neuro Linguistic Programming)

N.L.P. staat voor ‘Neuro Linguistic Programming’. In N.L.P. wordt ervan uitgegaan dat elk ongewenst gedrag bij jezelf te veranderen is. Alles komt voort uit belangen en overtuigingen. Een overtuiging is niets meer dan iets wat je ooit hebt geloofd en waar je naar bent gaan handelen.

 

Ik laat kind en ouder zien dat je dus ook elk moment iets nieuws kan ervaren en je overtuigingen die je niet meer dienen kunt loslaten en transformeren naar iets waar jij van gaat stralen.