deugdendagen

De deugden-dagen

De Deugden-dagen zijn voor ieder kind weer een feest (hoor ik ouders zeggen en zie ik met mijn eigen ogen). 

Tijdens de Deugdendagen doen we allerlei leuke spellen, komt er een goudsmid langs die samen met de kinderen bijpassende deugden-sieraden maakt, doen we kinderyoga, gaan we therapeutisch tekenen, genieten we van allemaal heerlijke, natuurlijke en pure geuren van DoTerra op een verantwoorden wijze, geven we elkaar een massage over de kleren, maken we een prachtige yoga-wandeling, ontdekken we onze krachtdieren en nog veel meer! 

Plezier staat centraal, net zoals ieder kind. Ontwikkeling gaat hand in hand met aandacht en liefde. Ik verzorg met heel veel liefde, speelsheid, kennis en ervaring deze prachtige Deugdendagen. Elk seizoen weer!

De positieve werking van deugden

Wat zijn deugden?

Deugden zijn positieve eigenschappen of te wel zielskwaliteiten zoals liefde, kracht, zelfvertrouwen, zelfbeheersing, kalmte en nog veel meer. Alle deugden zijn al vanaf de geboorte aanwezig en worden door de jaren heen verder ontwikkeld. De ene deugd straalt al en de ander licht wat meer verborgen te wachten tot dat het gezien word en geprikkeld om te stralen.

De positieve werking van Deugden 

Door kinderen allerlei deugdvolle en plezierige  activiteiten aan te bieden bloeit het kind helemaal op. Ik hoor ouders zeggen. Wauw mij kind straalt, Mijn kind heeft zoveel meer zelfvertrouwen, Mijn kinderen slapen weer, Mijn kind word niet meer gepest en is af van zijn faalangst . wil je meer weten over wat deugden voor jou kind kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op!

Mijn visie & missie

Mijn visie is dat deugden van essentie zijn in de opvoeding en de groei van een kind. Door met deugden te werken stimuleert en ontwikkeld het kind op allerlei verschillende vlakken. het is goed  voor de lichamelijke- (motorische), emotionele-, cognitieve-, seksuele-, creatieve- én uiteraard de persoonlijke ontwikkeling. 

Tijdens de Deugden-Dagen word het kind liefdevol en vanuit zijn/haar belevingswereld geprikkeld om te genieten en te stralen. Dit met alle mooie deugden die hij/zij in zich heeft. Ook eten we gezond, plantaardig en biologisch en spelen we met zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

Wat gaan we doen?

Kinderyoga

Tijdens de kinderyoga leren kinderen ervaren hoe prettig rust kan zijn, aan de andere kant mogen ze zich ook heerlijk laten gaan en zichzelf zijn.We leven in een tijd waarin ook kinderen druk kunnen ervaren. Ze moeten presteren op school (denk aan de CITO-toetsen), hebben last van een negatief zelfbeeld en/of ervaren sociale druk. Die druk komt ook steeds meer door sociale media, die er daarnaast voor zorgen dat kinderen weinig rustmomenten meer hebben. Hoe veel tijd besteedt uw tiener bijvoorbeeld op zijn of haar telefoon? Door yoga leren kinderen, van kleuter tot tiener, op een speelse manier te ontdekken hoe ze hun lichaam en geest gezond kunnen houden.

 

Met yoga komen en blijven ze gemakkelijker in balans. Ze ontwikkelen zelfvertrouwen en staan steviger in hun schoenen. Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder. Wil je meer lezen over kinderyoga en kinderyoga per doelgroep? Klik dan hier. 

Kleuren met geuren (aroma, tekenen)

Tijdens de Deugden-Dagen kleuren we met geuren. Dit doen we om meerdere zintuigen te prikkelen. Dit is erg goed voor de zintuigelijke ontwikkeling en om de fantasie te prikkelen. Er worden uiteraard pure en natuurlijke etherische olietjes gebruikt van DoTerra, op een verantwoorden wijze.

Yoga wandeling

Ook maken we een heerlijke kinderyoga-wandeling. Hierbij gaan we opzoek naar allerlei mooie dingen in de natuur. Na de wandeling maken we een prachtig deugden tafeltje midden in de natuur. Vervolgens lees ik een zelf-geschreven helend verhaal op terwijl ze rustig naar een prachtig antroposofisch tafelspel kijken. 

Krachtdier-spellen & krachtstenen

Iedereen heeft zijn eigen kracht. Dieren en stenen ook! Buiten gaan we ons eigen krachtdier ontdekken door een leuke speurtocht opzoek naar je eigen krachtdier. Laat je verassen! Later op dag gaan we met dat krachtdier een bijpassend sieraad maken samen met een echte goudsmid!

Nog veel meer!

Tijdens de Deugden-Dagen doen we zoveel leuke dingen, afgestemd op jouw kind(eren). Ik hoop je een impressie te hebben kunnen geven met wat voor leuke dingen we allemaal gaan beleven.

 

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!

LenteVerwondering, Verbondenheid, Liefde, Vriendelijkheid, Schoonheid, Samenwerking, IJverheid

ZomerZelfvertrouwen, Kracht, Vreugde, Veerkracht, Enthousiasme, Creativiteit, Onbevangenheid ​

HerfstOnthechting, Flexibiliteit, Verbondenheid, Eenheid, Ordelijkheid, Inzicht, Hoop

WinterKalmte, Acceptatie, Tevredenheid, Geduld, Dankbaarheid, Creativiteit, Zelfbeheersing

ZomerZelfvertrouwen, Kracht, Vreugde, Veerkracht, Enthousiasme, Creativiteit, Onbevangenheid

HerfstOnthechting, Flexibiliteit, Verbondenheid, Eenheid, Ordelijkheid, Inzicht, Hoop

LenteVerwondering, Verbondenheid, Liefde, Vriendelijkheid, Schoonheid, Samenwerking, IJverheid

WinterKalmte, Acceptatie, Tevredenheid, Geduld, Dankbaarheid, Creativiteit, Zelfbeheersing

Praktische informatie

Doelgroepen:

De Deugden-Dagen zijn voor iedereen! Ik geef de Deugden-Dagen in 2 dagen, achter elkaar en in het weekend. Dus op de zaterdag en de zondag. De zaterdagen zijn voor kinderen van 7-12 jaar. De zondagen zijn voor kinderen van 5-7 jaar. Ook organiseer ik zo nu en dan Deugden-Dagen voor tieners.

Wanneer: 

De Deugdendagen gaan weer van start vanaf november 2023. Locatie komt binnen 3 maanden online en is in de omgeving van Utrecht. Uiteraard in de natuur. 

Bij elk seizoen zijn er weer Deugden-Dagen. Zo zijn er dus in de winter, lente, zomer én de herfst Deugden-Dag, passend bij het desbetreffende seizoen.

Kosten:

De kosten zijn 125 euro per kind per dag. Broertjes, zusjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom. Bij elk extra persoon die zich vanuit jou heeft ingeschreven krijg je namelijk 10 euro korting! Je kan je inschrijven met de onderstaande knop.

Kinderfeestjes

Ook organiseer ik deugden-workshops, kinder-yogalessen, activiteiten en Deugden-Dagen op maat als kinderfeestjes of uitjes. Heb je vragen hierover? of wil je wat meer weten? Neem dan gerust contact met mij op!