Volwassen-Coaching

Holistische Coaching, wat is dat?

Coaching is een vorm van fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele hulpverlening. Coaching kan jou helpen bij allerlei uitdagingen. 

Coaching gaat om bewustwording. Bewustwording van de bron waar de uitdagingen en klachten uit ontstaan. Vanuit die bewustwording ontstaat er al ontwikkeling, omdat je bewust wordt van wat wel en niet goed voor jou is en welke keuzes je beter wel en niet kan maken. 

Vaak hebben we als volwassenen veel beperkende overtuigingen en conditioneringen. Zij beperken ons om te leven vanuit ons volledige potentieel. En laten ons overleven in plaats van leven. Tijdens de coaching begeleid ik je met alle liefde om patronen te zien, te omarmen, los te laten, en vanuit die ruimte gewoon te zijn en te leven op een wijze waar jij werkelijk van gaat stralen. Ook is het fundament je eigen motivatie, je inzet, je innerlijke motivatie om de aanrijkingen die ik je bied toe te passen wanneer je merkt dat dit goed voor je kan zijn. Hierdoor worden je doelen en dromen eerder werkelijkheid. 

Ik ben een holistische coach en ben gespecialiseerd in onder andere hoogsensitiviteit, deugden en innerlijk kind-werk. Ik coach zowel op een aardse als spirituele wijze, waar jij je fijn bij voelt. Ik zie jou – als geheel – op:

 • fysiek niveau
 • emotioneel niveau 
 • mentaal niveau
 • energetische niveau
 • spiritueel niveau

Benieuwd, interesse, vragen?

Heeft u vragen en/of bent u benieuwd wat ik voor u  kan betekenen? Schijf u dan in voor een gratis kennismakingsgesprek of een intake gesprek. 

Volwassen-coaching
(persoonlijke ontwikkeling)

Alles wat leeft ontwikkeld zich, ook jij. Soms ontwikkel je je in dingen die je wilt en soms in dingen die je niet wilt. Één ding voelt iedereen diep van binnen en dat is ook wat ons verbind: Wij als mensen willen ons graag ontwikkelen om te leven vanuit ons volledige potentieel.

Voel jij dat je ergens tegen aanloopt in het leven? dat iets stagneert of pijn doet? Voel je de behoefte om in balans gewoon gelukkig te zijn en dat je op fysiek, emotioneel, mentaal energetische en/of spiritueel niveau veel uitdagingen of klachten ervaart? Samen gaan wij ontdekken wie jij in weze bent, wat je levensvisie is en wat je levensmissie is. Ik geef jou de handvaten om te gaan leven vanuit je volledige potentieel. 

Ik werk op een volledig holistische wijze. Dat betekent dat ik naar jou als geheel ga kijken, in plaats van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Ook werk ik veel met deugden, dat zijn zielskwaliteiten die iedereen in zich heeft, en ben ik gecertificeerd deugden-facilitator/coach bij het Virtues Project Nederland. Wil je meer weten over wat deugden zijn, hoe ze werken en hoe ik met deugden werk? Klik dan hier om mijn blog te lezen over deugden.

De positieve effecten van volwassen-coaching: 

 • Hef blokkades, stagnaties en weerstand op 
 • Leer om te gaan met je eigen hoogsensitiviteit
 • Zet je klachten om in krachten
 • Ontdek wie jij in weze bent
 • Leer jezelf holistisch te voeden
 • Zuiver en heel jezelf op een diep niveau
 • Blijf dicht bij je eigen bewustzijn en eigenheid 
 • Onthecht je van alles wat jou niet meer dient
 • Handel vanuit onvoorwaardelijke liefde en bewustzijn 
 • Wordt je bewust van patronen en ontvang inzichten hieruit
 • Leer patronen te transformeren vanuit liefde
 • Leer omgaan met onrust en stress en ervaar kalmte
 • Herken je prioriteiten en zorg voor jezelf
 • Laat beperkende overtuigingen en conditioneringen los 
 • Breng je vrouwelijke en mannelijke energie in balans
 • Heel je innerlijk-kind en ga leven  

Opvoed-coaching

Ook jij als ouder ontwikkelt je, net zoals je kind. Je bent constant bezig met het leren hoe je een kind moet opvoeden. Elke leeftijd van het kind vraagt van jou weer andere capaciteiten om ze te begeleiden.

Iedere ouder, ook jij, beschikt tot allerlei prachtige deugden (Lees meer). Met behulp van holistische opvoed-coaching wordt jij je bewust van al jou prachtige capaciteiten en deugden. Ook geef ik je duidelijke handvaten bij kinderen die bijvoorbeeld hoog sensitief zijn, uitdagingingen in het gedrag hebben, moeite met slapen hebben, sociale uitdagingen hebben en nog veel meer. 

Ook geef ik deugdenworkshops aan ouders. Veel ouders zijn na deze workshops verbaasd van de effecten en de verwonderende ervaringen. Klik hier om meer te lezen over deugdenworkshops.

De positieve effecten van opvoed-coaching: 

 • Het familiesysteem in balans brengen
 • Tijd-management tussen gezin, werk, school & vrije tijd verbeterd
 • Het spreken van deugden-taal naar jezelf, je partner, je kinderen en de wereld om je heen
 • Het omgaan met hoogsensitiviteit van jezelf, je partner en je kinderen
 • Leer liefdevol begrenzen
 • Herken leermomenten en hoe je bij je eigen bewustzijn komt
 • Ontvang concrete handvaten voor uitdagingen waar jij tegen aan loopt
 • Los slaapproblemen van jezelf of je kind op
 • Krijg bewustzijn op je manier van opvoeden
 • Ervaar meer rust, respect en verbondenheid
 • Ontdek je eigen competenties en zielskwaliteiten

De methodieken

Yoga

Yoga

 

De kracht van yoga is eenheid en evenwicht te ervaren met al wat is: je lichaam, je emoties, je denken, je energie en je ziel. Dit door gedisciplineerd in kalmte en met geduld oefeningen, mantra’s, mudra’s, mindfulness, yoga houdingen en meer uit te oefenen. Hierdoor kom je ook steeds meer in een hogere frequentie. Net zoals de radio zoek je naar de frequentie die op dat moment bij jou past of waar jij behoefte aan hebt en de frequentie die jij weer uitstraalt trek jij weer aan. Zo ontstaat er overvloed, tevredenheid, dankbaarheid en leef je vanuit liefde, kracht en evenwicht. Dit vreedzaam met al wat is.

 

Mantra’s

 

Mantra is een wetenschappelijk gebruik van geluid om de werking van het bewustzijn te beïnvloeden. Naast de ademhaling is het gebruik van mantra ook het beoefenen van kundalini yoga. Man betekent geest en tra het stemmen van de trilling (net zoals je snaren van een gitaar stemt). Het helpt om de geest en de ziel te focussen. MANTRA’S zijn heel krachtig. Het brengt je terug bij je inner Buddha.

 

Mudra’s

 

Een “mudra” is een handgebaar, net als een “mantra” een geluid is en de “mandala” een beeld of gedachte. Een mudra is een bepaalde positie van je handen die de energiebanen in je vingers met elkaar verbindt. Als de topjes van specifieke vingers elkaar aanraken, komt er energie los. Deze energie heeft direct effect op je fysieke en energetische lichaam. Doordat alles gaat stromen merk je dat je steeds ontspannender en in je eigen flow komt. Dicht en bewust bij jezelf aanwezig in verbinding met al wat is. Ook kan je het overal makkelijk doen.

 

Mindfulness

 

Mindfulness is met aandacht leven in het hier en nu. Het zorgt voor meer kalmte in je hoofd en leven. Meer in het moment zijn betekent ook dat je beter opmerkt wat er speelt en wat nodig is. Zo kun je voorkomen dat stress hoog oploopt en dat je in een negatieve spiraal schiet. Ook helpt het slechte denk- en gedragspatronen doorbreken, zoals pleasen en zelfoordelen. Het effect van de mindfulness training is wetenschappelijk bewezen. Mindfulness is op dit moment de meest onderzochte methode binnen de geesteswetenschap. De lessen zijn een combinatie van oefeningen, meditaties, nabespreking en theorie. De meditaties versterken het brein, ze zorgen voor sneller stressherstel en maken stressbestendiger. De theorie gaat over stress, het brein, energie, acceptatie, loslaten, emoties en gedachten, conditioneringen loslaten en creëeren van dat wat altijd al aanwezig is.

 

 

Meditatie

Iedereen slaapt, de één diep en de ander wat oppervlakkiger. Als we slapen komen we in een diepe slaap en tijdens die diepe slaap ontvangen we prana energie. ‘S ochtends als je opstaat voel je je fitter. Precies dat is die prana energie die je voelt. Bij diepe meditatie ontvang je ook die prana energie doordat de ademhaling rustiger en rustiger, dieper en dieper word, ontspannender en ontspannender. Hierdoor openen de kanalen en ontvang je prana energie die je fitter, helderder, liefdevol, kalm, vreugdige, en evenwichtiger doet voelen.

 

Ook is meditatie helpend om blokkades op te heffen, te gronden, er te zijn, dicht bij jezelf en je ware essentie te komen.

 

Kortom; meditatie is de magie van jou energie.

Aroma-therapie

Aromatherapie is wonderbaarlijk, het is een samenwerking van de woorden “aroma” en “therapie”, en staat voor behandeling of werken met geuren.

 


Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën (geuren) van kruiden, bloemen, bomen, wortels en andere delen van de plant. Ze werken bij lichamelijke en psychische klachten en ondersteunen het lichaam en de psyche op een holistische wijze bij haar zelfgenezende vermogen. Die ook jij mooi mens tot je beschikking hebt.

 

 

Denk maar eens aan de geur van het zwembad. Ik denk dan meteen aan lekkere patatjes. Of als ik denk aan lopen in een bos dan ruik ik de beuken bomen en allerlei andere bomen en planten.

 

Zo brengen de geuren je terug naar fijne herinneringen en je dichter bij jezelf.

 

Elke geur heeft zijn eigen frequentie, werking, bijpassende chakra’s en meer.

 

Reuk is een sterk zintuig. Als daar één cel van wordt geprikkeld dan gaat er gelijk een signaal naar de hersenen. Essentiële oliën kunnen door aromatisch gebruik een positief effect hebben op ons lichaam. Zo werkt aromatherapie!

 

Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën door de longblaasjes opgenomen worden in het bloed. Via de bloedsomloop worden de oliën verspreid door het hele lichaam.

 

De ongelofelijke levenskracht in de oliën kan zo binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten in de bloedbaan terecht komen en binnen 20 minuten elke cel van het lichaam bereiken

Edelsteen Leggingen

Elke steen is anders en een pracht. Zo heeft iedere steen ook een eigen trilling of te wel frequentie. Die frequentie is niet tastbaar maar wel voelbaar.

 

Deze trilling ervaart de ene als warmte de ander voelt het direct, sommige zien het, ruiken het of proeven het, voelen het intuïtief. Sommige denken dat ze niets voelen maar hebben alles tot hun beschikking om het bewust te gaan ervaren.

 

Tijdens een edelstenen legging/ therapie stem ik mij verfijnd af op jou allebei ontspannen in contact bij onszelf. Hiervoor doen we van tevoren een meditatie of yoga oefening. Vanuit daar voel ik aan welke edelstenen bij jou frequentie passend zijn of welke stenen jou deugden= ziels-kwaliteiten gaan laten stralen. Terwijl jij je (kleren gewoon aan hebt) leg ik edelstenen op en of om je lichaam. Hierdoor ontstaat er een een krachtig en liefdevol healings energie veld in en om jou heen.

 

De ene voelt het direct en de ander voelt het achteraf of werkt het onbewust door. Een edelstenen sessie werkt namelijk nog een tijd na de wellness sessie door.

 

Ook krijg ik soms tijdens de edelstenen legging boodschappen door die ik achteraf en soms tussendoor na toestemming van jou met je deel. Alle boodschappen die bij mij binnenkomen komen niet voor niks door. Dit houdt in dat alles wat ik door krijg ook bij jou aan het licht mag komen.

 

Tijdens de edelstenen legging pas ik zo nu en dan ook klank en reconnective healing toe. Dit uiteraard bij toestemming.

 

Edelstenen wat zijn ze toch mooi, voelbaar, tastbaar en liefdevol. Dit zolang ze verzorgd worden vanuit liefde en eenheid. Hierdoor blijven de kristallen zuiver. Na elke sessie reinig ik mijn kristallen zuiver en vanuit liefde.

 

Zo nu en dan pas ik ook mandala’s toe en healing op afstand is ook mogelijk.

Reconnective Healing

Reconnective Healing is geen behandeling of therapie. Het is veel meer. Het is een levensveranderende ervaring die het hele individu kan helen door middel van frequenties. Het brengt balans en heelheid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

In essentie ontstaat ware heling doordat er een blokkade wordt verwijderd die ons afgescheiden houdt van de perfectie van het universum en onze goddelijke verbinding met die essentie. Het is een alomvattende, brede bandwijdte van energie, licht en informatie. De frequenties bieden ons de mogelijkheid meer in balans te komen op een hoger niveau met het universum en in een diepere verbinding met onszelf. Deze frequenties werken op kwantum niveau om communicatie tot stand te brengen met ons DNA, onze cellen, ons lichaam, onze geest en ziel.

 

Door deze verbinding ervaren we vaak ook fysieke genezingen, maar Reconnective Healing is veel meer dan fysiek genezen; het gaat over het in balans komen met het universum en met onszelf.

Muziek- & Klanktherapie

Ons lichaam bestaat 65 procent uit water. In ons lichaam hebben we allerlei nadi’s ( wel 72.000) en waterkristallen. Woorden zijn voelbaar, ook klank. Deze woorden en klanken hebben invloed op onze fysieke, mentale, emotionele, spirituele en energetische welzijn. Elke trilling van een klank heeft weer een eigen toon en die toon heeft ook weer een verbinding met een of meerder chakra’s. Door klank therapie. Stem je jezelf weer af of de trillingen, frequenties waar jij heling mag ontvangen, of gewoon in mag zijn. Het brengt je in balans en dichtbij je ware zijn.

Natuur- & Wandelcoaching

De natuur in en je verbinden met al het moois in én om je heen. De zon (jou licht) laten stralen in de donkere hollen onder de grond. Kijkend naar alle mooie schatten die je verwonderen en aan het oppervlak komen. Dat is waar Sylvatica voor staat; Ontdekken, beleven, ervaren, ruiken, voelen en nog veel meer.


Ik coach veel in de natuur. Zo maak ik samen met jou een stilleven, doen we systematisch werk, maken we wandelingen en ontdekken we de wereld in én om ons heen. Zo kan je je innerlijk kind er even helemaal laten zijn, kan je je uiten en kan je dingen delen waar jij behoefte aan hebt. Alles is oké en alles mag er zijn. Door te wandelen in de natuur ervaar je weer de eenheid met alles wat is en ontstaat er een gevoel van vertrouwen, verbinding en hoop.

 

De natuur is de tempel en de spiegel van de liefde.

Emotional Freedom Techniques

E.F.T. staat voor ‘Emotional Freedom Techniques’ en helpt emoties die zich vast hebben gezet in je lichaam te laten stromen. Op deze manier kan het lichaam weer ontspannen en kan de emotie weer stromen.

Holistische Massage's & Voetreflex

Holistische massage

 

Een holistische massage kan je helpen lekkerder in je vel te zitten. Een lichaamsmassage draait niet alleen om het wegnemen van pijn of spanningen die je op een bepaalde plek in je lichaam ervaart. Het benadert de mens in z’n geheel, zoals de Griekse term holos aangeeft.

 

Een holistische massage stimuleert het zelf helend vermogen van de mens en ziel. Lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je zelfvertrouwen neemt toe. Hierdoor voel je je meer en meer ontspannen, omdat je in verbinding bent met jezelf en jezelf liefdevol leert begrenzen door het ervaren van je lichamelijke begrenzing. Hierdoor ga je steeds beter voor jezelf zorgen, omdat je bewust wordt van je eigen lichamelijke grenzen en behoeftes. Je voelt je vrijer en leeft vanuit jouw hart en deugden.

 

Volgens de holistische insteek ben je fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel een eenheid. Als je goed in je vel zit, ben je in balans en ervaar je gezondheid op lichamelijke, geestelijke en alle niveaus. Maar als je veel spanning ervaart, kan zich dat uiten in buikpijn, geen zin in eten hebben, je neerslachtig voelen, hoofdpijn hebben, enzovoort. De oorzaak van de klacht zit vaak op een andere plek dan waar het zich manifesteert en het zich uit.

 

Met een holistische massage herstel je het evenwicht in het lichaam. Je ervaart meer rust en bent meer ontspannen doordat je fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel in balans bent. Je leert contact te maken met je lichaam en je innerlijke ik en je wordt je bewuster van spanningen en mentale of fysieke klachten. Na verloop van tijd zul je je een stuk energieker voelen. Een holistische massage helpt je om te ontspannen, je hoofd rust te gunnen en daarmee oude en beperkende gedachtes, overtuigingen en conditioneringen los te laten. Je geeft je over aan de handen die je lichaam aanraken. Liefdevolle aanrakingen door mensen die je na staan, zorgen ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt. Dit hormoon geeft je een geborgen en veilig gevoel en ook een gevoel van levensvreugde en dankbaarheid.

 

Een holistische massage heeft dat positieve effect ook, doordat dat hormoon dan ook vrij komt. Kortom een holistische massage is een warm bad voor lichaam, geest en ziel en nog veel meer.

 

Voetreflex

 

Een voetreflexmassage heeft een liefdevolle en diepe ontspannende werking op je hele lichaam en welzijn. Het helpt je bewust te worden van je lichaam en je patronen. Het werk heel ontspannend, doordat je aandacht en energie vanuit je hoofd naar je voeten wordt gebracht. Hoe meer je je lichaam weer kunt ervaren, hoe meer rust en balans je in jezelf zult vinden.

 

Je voeten gebruik je elke dag. Ze dragen je, je hele leven lang, vanaf je allereerste stappen. Wat veel mensen echter niet weten is dat je voeten een spiegel zijn van je hele lichaam. Verschillende delen en organen van je lichaam zijn terug te vinden op je voeten. Iedere voet is authentiek en heeft zijn eigen unieke verhaal. Zoveel mensen, zoveel voeten… , zoveel wonderen

 

Voetreflexmassage is een eeuwenoude massagevorm uit het Verre Oosten en gaat ervan uit dat je lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Dit is een holistische visie waarbij je als mens in zijn geheel bekeken wordt, zowel lichamelijk, psychisch als emotioneel. Onder je voeten zitten

 

Ik werk ook op een holistische wijze met reflexpunten, die via je energiebanen verbonden zijn met je organen, klieren, zenuwen, spieren, gewrichten en overige delen in je lichaam. Deze energiebanen worden ook wel meridianen genoemd. Hierdoor loopt je levensenergie. Door het masseren van de reflexpunten op je voet wordt de energetische doorstroming in je hele lichaam bevorderd en wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam in gang gezet. Blokkades in je lichaam worden door een voetreflexmassage verminderd of opgeheven.

 

In onze maatschappij wordt veel van ons verwacht. We ‘moeten’ steeds meer van onszelf en van anderen. We hebben ook steeds meer prikkels te verwerken door onder andere internet en de tv. Kinderen hebben vriendjes, gaan naar school, bso, hobby, sport en nog veel meer.

 

We ervaren daardoor vaak veel drukte en beweging in ons hoofd, waarbij we ons niet altijd bewust meer zijn van ons lichaam en de signalen die ons lichaam ons geeft. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus als je enorm de klacht probeert te verhelpen leg je aandacht op de klacht en groeit de klacht. Als je aandacht legt bij de voeten zonder verwachting en ontspand vanuit vertrouwen en overgave ontstaat er heling.